יום חמישי, 17 במרץ 2016

יום 9, ביקור בליטל איזראל

האמת שזה היה אתמול אבל היי, אמרתי שאני אכתוב כל יום, לא שאני אכתוב על כל יום.


בעצת החברה, את הבחינות לרשיון עשיתי בפרוורים הצפוניים של העיר, השכונה שאני אוהבת לקרוא לה ליטל איזראל. נחשו למה. אז אחרי ההצלחה המסחררת החלטנו שאם כבר אנחנו בישראל, נלך לאכול פלאפל. הלכנו לפיתה-אין שמסתבר שהיא בכלל ערבית, פלאפל בסדר אבל בתוך פיתה ריקה מסלטים או חומוס, חצי חוויה. סלט ירושלמי (יפה שמסעדה ערבית מפרגנת לישראל סלט) שיותר משהיה סלט עם טחינה, היה טחינה עם סלט. וכנאפה, רק בשביל הכנאפה היה שווה לבוא. ואם כבר אנחנו באזור, לא נקנה במבה? נכנסנו לסופר ההונגרי (ככה הוא נקרא, the hungarian) שלמרות שכל העובדים שלו הונגרים חצי מהמוצרים שלו ישראלים. במבה לא קניתי כי אף פעם לא הייתי חסידה של במבה אבל ביסלי הייתי חייבת. וגם חלבה וטחינה וגבינת עמק פרוסה מהמעדניה. פה הייתה קצת בעיה כשהמוכרת שאלה אותי כמה לפרוס, המממ, כמה זה 200 גרם בפאונד? נגיד שחצי. אז כשהאחד יחזור ממסעו יהיה לו טוסט עם גבינת עמק (אם אני אזכור לקנות בייגלס) ועוגיות טחינה (אם יהיה לי כוח להכין).


איזה אישה טובה אני?


 


שלא תגידו שאני מרמה, תמונות מהיום - ה"בוטן" מבחוץ ומבפנים. בשתי התמונות אפשר לראות אותי מצלמת. 


 





22 תגובות:

  1. מה זה "הבוטן" ? התמונות מהממות!
    גם בני וכלתי לפעמים קופצים לחנות שיש בה מוצרים מישראל - בני בעיקר מתגעגע לגבינת סקי....
    זה ממש כיף שאת כותבת משהו כל יום...
    וזה גם ממש כיף שיש לך חברה 

    השבמחק
  2. איזה כייף זה מוצרים ישראלים! אני גם שומעת כל היום גלגלץ ורואה סדרות בעברית כי אני מתגעגע...
    ניסינו פה את "השווארמה" הטורקית והפלאפל הלבנוני... והשתיקה יפה להם ;)
    אז למדנו להכין בבית ואנחנו ממש תותחים! (שוקלת לפתוח מסעדה...)

    השבמחק
  3. הבוטן זאת בועה כסופה בצורת בוטן שמשקפת את כל המסביב. ביום יפה אפשר לצלם תמונות ממש יפות עם ההשתקפויות.
    זה קשה לכתוב משהו כל יום. חתיכת אתגר

    השבמחק
  4. לגלגלצ עוד לא התדרדרתי, סדרות בעברית מדי פעם באינטרנט.
    דווקא מסעדות לבנוניות בארץ ממש מוצלחות, למרות שאני לא חושבת שניסינו פלאפל באחת כזו. 
    זה לא המון עבודה להכין פלאפל ושווארמה בבית? 

    השבמחק
  5. האמת שדוארמה לא הכנו אבל פלאפל חומוס טחינה וכו’... זה קלי קלות אני גם מאוד אוהבת להכין כרובית עם טחינה כמו במסעדות אבל חציל לעומת זאת עושה לי בעיות עוד לא השתלטתי על המתכון המושלם

    השבמחק
  6. את נשמעת הרבה (הרבה!) יותר טוב ואני מקווה שהגל החיובי והכייפי הזה ימשך. אין ספק שאת אישה מאממת וגם עם רשיון! מזלו שהתחתן איתך ;)

    נשאה שהאביב עושה לך טוב.


    אני יודעת שקצת באיחור, אבל לכבוד מה אתגר ה-100 ולמה 100 דווקא? כלומר מי כמוני חובבת המספרים העגולים, אבל זה לא אמור להיות אתגר 365 (אם כבר)?

    השבמחק
  7. בדרך כלל אני כותבת כשרע כי כשבסדר אז אין מה לכתוב. 
    לכבוד מה האתגר? בדיוק בשביל זה, כדי להכריח את עצמי לראות כל יום, גם את הימים שהם סתם בסדר. למה 100? לא יודעת, ראיתי פה כל מיני בלוגריות שמציבות לעצמן את אתגר ה100 ובגלל שאני טיפוס נסחף החלטתי גם.  365 יום זה המון, אני לא בטוחה שאני אעמוד ב100, אבל מי יודע אולי אני אתמכר.

    השבמחק
  8. דווקא חציל זה פשוט- שמים בתנור לשעה, פותחים ושופכים פנימה טחינה. זה נשמע לי רעיון טוב לנסות להכין חומוס. יש לך מתכון טוב?

    השבמחק
  9. מה נסגר עם התנור הזה? איזה תנור מחמם רק מלמטה, מה התועלת בזה??...

    השבמחק
  10. בדיוק! האמריקאים האלה דפוקים אני אומרת לך. 

    השבמחק
  11. נראה לי צריך לאפות אותם בחום נמוך יותר... 

    השבמחק
  12. חפשי את החנויות של הערבים. שם מוצאים את הדברים האמיתיים, טחינה גולמית נהדרת ואפילו לבנה וזעתר. בחנות לבנונית קטנה בווטרטאון ליד בוסטון הייתי מבקרת אחת לחודש, מחדשת את המלאי. 

    השבמחק
  13. זה העונש של מי שמחליט לעשות עוגיות טחינה.
    סתם 

    השבמחק
  14. עוגיות טחינה זה נפלא 

    השבמחק
  15. רעיון טוב. תכלס גם בארץ שם היו הדברים הכי טובים

    השבמחק
  16. התבאסתי יחד איתך! בעיקר מהתנור, מה נסגר? מקווה ש"תלמדי" אותו לאט לאט, איך לשלב בין הלמטה ללמעלה, איך להגיע לטמפרטורה (בפרנהייט!) שמתאימה למה שבא לך לאפות. אוף, מעצבן. אין על עוגיות טחינה!

    השבמחק
  17. בדיוק. מה נסגר. למה הם לא יכולים להיות הגיוניים. בתנור החום צריך להיות אחיד, לא לבוא רק מכיוון אחד. 

    השבמחק
  18. באסוש. אני אוהב את המרקם של עוגיות טחינה. נמס בפה

    השבמחק
  19. אני ניסיתי 365 בתמונות ונכשלתי.. אולי באמת צריך להתחיל פחות מאינסופי.
    שמחה שבחרת באתגר, גם כי נחמד לשמוע כל הזמן מה קורה וגם כי יש קצת פרופורציה. מקווה שתתמכרי 

    השבמחק
  20. שמחה לשמוע גם על התיקון (של העוגיות) וגם על הבילוי עם החברים! בין השורות הבנתי שגם התחלת לנחש את אופן הפעולה של התנור....
    הכי כיף שגם כשתתעוררי עדיין יהיה לך סופ"ש....
    איך מזג האוויר שם? אולי תצאו לכם קצת לשאוף אוויר ולתייר בסביבה....

    השבמחק
  21. הצלחתי לא לשרוף את העוגיות :) (לפחות לא את הנגלה השניה והשלישית). היה טעים :)
    מזג האוויר עדיין קר, האחד טוען שאולי יהיה שלג בקטנה השבוע, אבל בגדול נראה שנגמר השלג. לפי טענות תושבי המקום עכשיו מתחיל הגשם. אני מאוד מקווה שבקרוב נוכל לצאת לטייל קצת באזור

    השבמחק