האמת שזה היה אתמול אבל היי, אמרתי שאני אכתוב כל יום, לא שאני אכתוב על כל יום.
בעצת החברה, את הבחינות לרשיון עשיתי בפרוורים הצפוניים של העיר, השכונה שאני אוהבת לקרוא לה ליטל איזראל. נחשו למה. אז אחרי ההצלחה המסחררת החלטנו שאם כבר אנחנו בישראל, נלך לאכול פלאפל. הלכנו לפיתה-אין שמסתבר שהיא בכלל ערבית, פלאפל בסדר אבל בתוך פיתה ריקה מסלטים או חומוס, חצי חוויה. סלט ירושלמי (יפה שמסעדה ערבית מפרגנת לישראל סלט) שיותר משהיה סלט עם טחינה, היה טחינה עם סלט. וכנאפה, רק בשביל הכנאפה היה שווה לבוא. ואם כבר אנחנו באזור, לא נקנה במבה? נכנסנו לסופר ההונגרי (ככה הוא נקרא, the hungarian) שלמרות שכל העובדים שלו הונגרים חצי מהמוצרים שלו ישראלים. במבה לא קניתי כי אף פעם לא הייתי חסידה של במבה אבל ביסלי הייתי חייבת. וגם חלבה וטחינה וגבינת עמק פרוסה מהמעדניה. פה הייתה קצת בעיה כשהמוכרת שאלה אותי כמה לפרוס, המממ, כמה זה 200 גרם בפאונד? נגיד שחצי. אז כשהאחד יחזור ממסעו יהיה לו טוסט עם גבינת עמק (אם אני אזכור לקנות בייגלס) ועוגיות טחינה (אם יהיה לי כוח להכין).
איזה אישה טובה אני?
שלא תגידו שאני מרמה, תמונות מהיום - ה"בוטן" מבחוץ ומבפנים. בשתי התמונות אפשר לראות אותי מצלמת.
מה זה "הבוטן" ? התמונות מהממות!
השבמחקגם בני וכלתי לפעמים קופצים לחנות שיש בה מוצרים מישראל - בני בעיקר מתגעגע לגבינת סקי....
זה ממש כיף שאת כותבת משהו כל יום...
וזה גם ממש כיף שיש לך חברה
איזה כייף זה מוצרים ישראלים! אני גם שומעת כל היום גלגלץ ורואה סדרות בעברית כי אני מתגעגע...
השבמחקניסינו פה את "השווארמה" הטורקית והפלאפל הלבנוני... והשתיקה יפה להם ;)
אז למדנו להכין בבית ואנחנו ממש תותחים! (שוקלת לפתוח מסעדה...)
הבוטן זאת בועה כסופה בצורת בוטן שמשקפת את כל המסביב. ביום יפה אפשר לצלם תמונות ממש יפות עם ההשתקפויות.
השבמחקזה קשה לכתוב משהו כל יום. חתיכת אתגר
לגלגלצ עוד לא התדרדרתי, סדרות בעברית מדי פעם באינטרנט.
השבמחקדווקא מסעדות לבנוניות בארץ ממש מוצלחות, למרות שאני לא חושבת שניסינו פלאפל באחת כזו.
זה לא המון עבודה להכין פלאפל ושווארמה בבית?
האמת שדוארמה לא הכנו אבל פלאפל חומוס טחינה וכו’... זה קלי קלות אני גם מאוד אוהבת להכין כרובית עם טחינה כמו במסעדות אבל חציל לעומת זאת עושה לי בעיות עוד לא השתלטתי על המתכון המושלם
השבמחקאת נשמעת הרבה (הרבה!) יותר טוב ואני מקווה שהגל החיובי והכייפי הזה ימשך. אין ספק שאת אישה מאממת וגם עם רשיון! מזלו שהתחתן איתך ;)
השבמחקנשאה שהאביב עושה לך טוב.
אני יודעת שקצת באיחור, אבל לכבוד מה אתגר ה-100 ולמה 100 דווקא? כלומר מי כמוני חובבת המספרים העגולים, אבל זה לא אמור להיות אתגר 365 (אם כבר)?
בדרך כלל אני כותבת כשרע כי כשבסדר אז אין מה לכתוב.
השבמחקלכבוד מה האתגר? בדיוק בשביל זה, כדי להכריח את עצמי לראות כל יום, גם את הימים שהם סתם בסדר. למה 100? לא יודעת, ראיתי פה כל מיני בלוגריות שמציבות לעצמן את אתגר ה100 ובגלל שאני טיפוס נסחף החלטתי גם. 365 יום זה המון, אני לא בטוחה שאני אעמוד ב100, אבל מי יודע אולי אני אתמכר.
דווקא חציל זה פשוט- שמים בתנור לשעה, פותחים ושופכים פנימה טחינה. זה נשמע לי רעיון טוב לנסות להכין חומוס. יש לך מתכון טוב?
השבמחקמה נסגר עם התנור הזה? איזה תנור מחמם רק מלמטה, מה התועלת בזה??...
השבמחקבדיוק! האמריקאים האלה דפוקים אני אומרת לך.
השבמחקנראה לי צריך לאפות אותם בחום נמוך יותר...
השבמחקחפשי את החנויות של הערבים. שם מוצאים את הדברים האמיתיים, טחינה גולמית נהדרת ואפילו לבנה וזעתר. בחנות לבנונית קטנה בווטרטאון ליד בוסטון הייתי מבקרת אחת לחודש, מחדשת את המלאי.
השבמחקזה העונש של מי שמחליט לעשות עוגיות טחינה.
השבמחקסתם
עוגיות טחינה זה נפלא
השבמחקיש מצב שאת צודקת
השבמחקרעיון טוב. תכלס גם בארץ שם היו הדברים הכי טובים
השבמחקהתבאסתי יחד איתך! בעיקר מהתנור, מה נסגר? מקווה ש"תלמדי" אותו לאט לאט, איך לשלב בין הלמטה ללמעלה, איך להגיע לטמפרטורה (בפרנהייט!) שמתאימה למה שבא לך לאפות. אוף, מעצבן. אין על עוגיות טחינה!
השבמחקבדיוק. מה נסגר. למה הם לא יכולים להיות הגיוניים. בתנור החום צריך להיות אחיד, לא לבוא רק מכיוון אחד.
השבמחקבאסוש. אני אוהב את המרקם של עוגיות טחינה. נמס בפה
השבמחקאני ניסיתי 365 בתמונות ונכשלתי.. אולי באמת צריך להתחיל פחות מאינסופי.
השבמחקשמחה שבחרת באתגר, גם כי נחמד לשמוע כל הזמן מה קורה וגם כי יש קצת פרופורציה. מקווה שתתמכרי
שמחה לשמוע גם על התיקון (של העוגיות) וגם על הבילוי עם החברים! בין השורות הבנתי שגם התחלת לנחש את אופן הפעולה של התנור....
השבמחקהכי כיף שגם כשתתעוררי עדיין יהיה לך סופ"ש....
איך מזג האוויר שם? אולי תצאו לכם קצת לשאוף אוויר ולתייר בסביבה....
הצלחתי לא לשרוף את העוגיות :) (לפחות לא את הנגלה השניה והשלישית). היה טעים :)
השבמחקמזג האוויר עדיין קר, האחד טוען שאולי יהיה שלג בקטנה השבוע, אבל בגדול נראה שנגמר השלג. לפי טענות תושבי המקום עכשיו מתחיל הגשם. אני מאוד מקווה שבקרוב נוכל לצאת לטייל קצת באזור