"תראה איזה שמיים כחולים וגם יש כבר פרחים בגינות ברחוב. בוא נלך לאגם ונראה אם גם שם יש פרחים."
יוצאים, חוטפים רוח קפואה לפנים שמגיעה מכיוון האגם.
"טוב, יש הרבה פרחים בגינות ברחוב, בוא לא נלך לאגם"
מי יכול להגיד לי מה זה הפרחים האלה בסגול צהוב לבן?
עדיין קר, האדמה עדיין אפורה והעצים עדיין ערומים אבל יש התקדמות.
באמת למה לסבול מהרוח המקפיאה וללכת רחוק כשיש פרחים כאלה נהדרים ממש קרוב?
השבמחקאני לא מומחית גדולה אבל יש מצב שזיהיתי צבעונים ואירוסים
לפני ששאלת רציתי לשאול אותך בתגובה מה הם :)
השבמחקהסגול והתכלת בתמונה האחרונה הם אירוסים.לא יודעת להגיד לך איזה. הצהובים נראים כמו חלמוניות, או צמח פקעת אחר. והלבנים נראים כמו נוריות.
האחרונים זיהיתי שזה אירוסים. אני חושבת שהלבנים והסגולים עם הצהוב באמצע זה אותו סוג כי לשניהם יש אותה צורה של עלים ואותו עלי צהוב באמצע.
השבמחקמעניין אותי מה זה הכחולים שליד החומה
אני לא טובה בהמלצות למוזיקה או במתכונים לללזניה, אבל נשמע כמו תוכנית טובה. ואם תצלמי תעלי גם תמונות אם אפשר.
השבמחקיש לך את הספר של רות סירקיס "מהמטבח באהבה"? אם כן, תעשי את המתכון שלה לרוטב בולונייז, את המתכון שלה לרוטב בשמל, שימי את דפי הלזניה בתבנית בשכבות דפי לזניה+בולונייז+בשמל פעמיים/שלוש כמה שנכנס בגובה של התבנית, למעלה גבינה מגורדת ובתנור 20-30 דקות. אם אין לך את הספר אשלח לך במייל את המתכונים האלה, ואם את צריכה שהיא תהיה כשרה...... אז נחכה שמישהו אחר ישלח לך מתכון
השבמחקמה נגמר עם השגרירות? החלטת לא ללכת לראיון?
בדיוק היום יושבת בבית ומנסה להחליט מה לעשות עם עצמי :)
השבמחקכל הכבוד על התכנית! נראה ונשמע פרודוקטיבי, לזניה זה יחסית פשוט מה שכן המלצה חמה אם את עושה בתבנית זכוכית שימי נייר אפייה/כסף או כל דבר שיגרום לכל זה לרדת אחר כך... מניסיון כואב :)
יש לי מתכון איטלקי אסלי לא פשוט אבל ייקח לך מלא זמן ויעביר את היום אז מייד אכתוב, לגבי מוזיקה יש פלייליסטים שלמים ביוטיוב, אם את בעניין של פופ (מהצ’יזיים) יכולה להעלות את האוסף שלי לדרופבוקס ולשלוח לך קישור להורדה
זומבה... בדיוק חשבתי לעשות קצת ספורט וויתרתי אני פדלאה (כי סוג של חשבתי אם אני גם ככה רוצה לנסות להרות בקרוב למה להשקיע... כזו מחשבה טפשית! אז כל הכבוד אולי שכנעת אותי בכל זאת לעשות משהו!)
מתכון ללזניה- מחברה איטלקיה:
השבמחקלרוטב: גזר, בצל, מקל סלרי, 50 גרם חמאה, מלח, פלפל, 4 כפות שמן, כוס חלב, 100 גרם בייקון, 500 גרם בשר בקר טחון, 250 מל ציר מרק עוף, 250 מל רסק/רוטב עגבניות, כוס יין אדום. לקצוץ דק את הירקות (גזר עדיף על פומפיה), לטגן עם השמן והחמאה, לקצוץ בייקון ולהוסיף לטיגון, להוסיף את הבקר הטחון ולעלות את האש, להוסיף יין ולטגן עד צמצום, להוסיף את ציר המרק , מלח, פלפל ורוטב העגבניות, להנמיך את האש ולבשל כשעתיים על אש ממש נמוכה עם חצי מכסה מעל. כאשר מוכן לכבות את האש ולהוסיף את החלב.
רוטב בשמל:
1/2 ליטר חלב, 50 גרם חמאה, 50 גרם קמח, מלח.
להתיח את השמן, להוסיף קמח מנופה, ולבשל כמה ד’. להנמיך את האש ולהוסיף חלב חם תוך כדי ערבוב ולבשל על אש נמוכה עד רתיחה. כשהכל ירתח לכבות, לחכות 15 ד’ ולהוסיף מלח.
הכנה:
את התבנית למרוח בחמאה, לשפוך חלק מהרוטב ולשים עלי לזניה מעל. לשפוך חלק מרוטב הבשמל, מעל זה שוב את הרוטב, גבינת פרמזן, מוצרלה ואת כל השכבות מהתחלה לזניה רוטב בשמל וככה עד שהגעת לגובה התבנית לשים גבינות כשכבה הכי עליונה.
להכניס לתנור 180 מעלות ל 40 ד’
מקווה שיהיו תמונות יפות
השבמחקאין לי בעיה עם כשרות, יש בעיה שהאחד צמחוני וזה לא יפה ומשמין לעשות לזניה שרק אני אוכל.
השבמחקהלכתי לראיון בשגרירות, אני לא יודעת אם לקוות שאני אתקבל או להגיד לעצמי שאני לא רוצה וככה אני לא אתאכזב.
נשמע ממש טוב אבל למרבה הצער האחד צמחוני (הוא לא יודע מה זה טוב). זה גם קצת יותר מדי השקעה בשבילי, אני מעדיפה את הדברים הפשוטים.
השבמחקצודקת :) גם אני אוהבת מתכונים פשוטים לגבי צמחוני... המממ לא פשוט שלי אוהב שיהיה רצל ושלוליות שלעדויות על הצלחת...
השבמחקתוכנית זה דבר אחד, נראה עד סוף היום מה יצא ממנה.
השבמחקתעשי ספורט, זה הדבר הראשון שהתחלתי לעשות כשהגעתי לפה וזה ממש מציל אותי לפעמים מלהעביר ימים שלמים בלי לזוז. זה גם טוב להתחיל לפני שמצליחים להרות כי ככה אפשר להעביר את ההריון בצורה בריאה יותר (קראתי איפשהו שלא מומלץ להתחיל סוג חדש של פעילות בזמן הריון, עדיף להמשיך עם פעילות שהגוף כבר רגיל אליה)
הצמחונים האלה, רק בעיות הם עושים.
השבמחקסתם, הוא בנאדם טוב בסופו של דבר.
צודקת לחלוטין, טוב אפתח לי את היוטיוב ואבהה בדוגמניות ויקטוריה סיקרט עושות תרגילים (מבטיחות שאם אעשה 5 ד’ביום תהיה לי בטן שטוחה... הצחיוק לי את הפופיק :( )
השבמחקתגידי תודה שהוא לא טבעוני ;)
השבמחק