לשמור לעתיד כי הן יצאו מוצלחות. חבל שלא צילמתי תוך כדי
עוגיות גרנולה מקמח מלא
מצרכים:
1 ביצה קטנה
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/3 כוס סוכר חום (ניתן להחליף ב 1/3 כוס "כמו סוכר" או כל ממתיק אחר)
1/2 כוס גרנולה ללא שמן וסוכר
1/3 כוס קמח מלא
1/4 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית אבקת קינמון
2 כפיות קוקוס
קורט מלח
1/4 כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת עיסה אחידה (מעט דביקה).
-מסדרים נייר אפייה על תבנית ויוצקים באמצעות כפית כדורים, מניחים בתבנית ומשטחים מעט (לצורת עוגייה עגולה ושטוחה).
-אופים כ 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים.
*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו רכות בתוכנן, הן מתקשות ונעשות פריכות בחוץ.
הערות שלי
*במקום גרנולה השתמשתי בפתיתי שיבולת שועל (זה מה שהיה בבית). זה נתן לעוגיות מרקם אוורירי וטעם מעניין.
*קצת מתוק, אפשר להוריד בכמות הסוכר.
*יצא לי ממש מעט עוגיות, אז עשיתי נגלה שניה.
*לנגלה אחת הוספתי חמוציות, לשניה צימוקים.
*לא היה לי קוקוס אז שמתי שקדים טחונים שמצאתי בארון. אני לא יודעת עם זה עשה משהו.
*לא קיבלתי עיסה אלא בצק (לא נראה לי שיש מספיק נוזלים לעיסה). במקום לצקת כדורים עם כפית גלגלתי כדורים ביד. זה נתן להן צורה יותר חלקה.
*האגוזים קצוצים גס, אני אוהבת מרקם של אגוזים בעוגיות.
ככה זה נראה:
מעולה! שמרתי לי
השבמחקתודה